LR_Westahl_Grijs-115b-kopie

De geluidsarme Boskap

De unieke geluidsarme afzuigkap; de  BOSKAP kan worden geplaatst als inbouw-, semi-inbouw,  of als vrijstaande-schouwkap. De afwerking van de BOSKAP vindt geheel plaats conform uw wensen.

Capaciteit
Per brander heeft u al gauw minimaal 100 m3/uur afzuigcapaciteit nodig. Bij 4 branders heeft u al 600 m3/uur nodig. Bij overige merken is dit vaak het maximum. Met veel ‘lawaai’ als resultaat. De Boskap heeft een capaciteit van 2.000 m3/uur! Kortom, een maximale afzuigcapaciteit in combinatie met een minimaal geluidsvolume.

Praktijk
Het koken op zware branders van grote fornuizen zoals: Lacanche, Westahl, La Cornue, Wolf, etc, vraagt om een specifieke benadering van afzuigtechniek. De branders van deze fornuizen produceren in de praktijk meer warmte en dus meer verbrandingsgas. 

Vanwege de warmte is het belangrijk dat een afzuigkap op juiste hoogte ten opzichte van de branders wordt gemonteerd. De BOSKAP kan op een dusdanige hoogte worden geplaatst dat het onmogelijk is om uw hoofd aan de schouw te stoten. U heeft volledige bewegingsruimte tijdens het koken.

Eigenschappen
Zoals gezegd is de BOSKAP een afzuigkap met een zeer hoge capaciteit. Naast capaciteit is ook de vorm belangrijk. De BOSKAP heeft een aërodynamisch gevormd filteroppervlak. Dit houdt in dat de ‘kookdampen worden‘afgeleid’ en dusdanig worden ‘afgebogen’, dat er geen werveling meer aanwezig is en de kookdampen optimaal kunnen worden afgezogen.

Een andere unieke eigenschap van de BOSKAP is dat hij per kookzone afgesteld kan worden. U kunt de BOSKAP zo instellen dat hij boven b.v. een grillzone of stoomzone een hogere zuigkracht heeft, dan boven de ‘standaard’ kookzone.

Geluidsniveau
Geluid wordt aangegeven in decibellen (dB(A). Dit is de eenheid waarin de sterkte van het geluid, in voor mensen hoorbare frequenties wordt weergegeven. Een verhoging van 10 dB(A) wordt ervaren als een verdubbeling van het geluid.

Ter vergelijking; de gemiddelde ’stille’ afzuigkappen van 600 m3/uur produceren 66 dB(A). De BOSKAP produceert op dit vermogen 42 dB(A). 

Dat is ruim 3 x lager geluidsniveau!

VermogenOmgevingsgeluidBeleving
Stand 0 37 dB(A)Erg stil, opnamestudio
Stand 1300 m3/uur38 dB(A)Erg stil, zacht gefluister op 5 m
Stand 2500 m3/uur41 dB(A)Slaapkamer, zacht geroezemoes
Stand 3800 m3/uur46 dB(A)Rustig kantoor, huiskamer
Stand 41.000 m3/uur50 dB(A)Rustig, eigen kantoorkamer, regen
Stand 51.500 m3/uur53 dB(A)In het bos, vogels bij zonsopkomst

* Bij meting is de geluidsmeter geplaatst in het midden van het fornuis en op 70 cm afstand van de kap.